Infrastruktur
2 minutter lesetid

SYSTRA ekspanderer i Skandinavia med oppkjøp i Sverige, Danmark og Norge

8/08/2023, 08:00
SYSTRA ekspanderer i Skandinavia med oppkjøp i Sverige, Danmark og Norge
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Oppkjøpet vil styrke SYSTRAs posisjon i det lokale markedet, helt i tråd med selskapets utviklingsplan i de skandinaviske landene. SYSTRA er et globalt ingeniør- og konsulentkonsern spesialisert på offentlig transport og mobilitetsløsninger, har inngått en avtale med Atkins, som tilhører SNC-Lavalin-konsernet, om å kjøpe den svenske, danske og norske ingeniørvirksomheten, som spesialiserer seg på konsulenttjenester for infrastrukturdesign og prosjektledelse, samt sine tjenester innen verifisering av danske jernbaner.

Med 770 ansatte fordelt på 12 kontorer, hvorav 7 i Sverige, 4 i Danmark og 1 i Norge, har disse teamene etablert seg som sentrale aktører innen infrastruktur og rådgivning. Når oppkjøpet endelig er gjennomført, vil det være et stort skritt for SYSTRAs utvikling i Norden, hvor konsernet allerede har 300 ansatte.

Pierre Verzat, administrerende direktør i SYSTRA, sier: «Vi er glade for å ønske disse nye ekspertteamene velkommen til SYSTRA. Oppkjøpene er i tråd med vår vekststrategi i Europa og styrker vår posisjon i Sverige, Danmark og Norge, hvor det gjøres store investeringer i transportinfrastruktur, spesielt jernbane. Sammen vil vi kunne bidra til bærekraftig reiseliv og viktige infrastrukturprosjekter i regionen.

SYSTRA har vært til stede i Norden i over 10 år, og har vært involvert i en rekke prosjekter, blant annet i Danmark; Københavns automatiske metro siden 2007, elektrifisering av hele det danske jernbanenettet siden 2013, og automatisering av S-tog siden 2021; i Sverige; høyhastighetsbanen Ostlänken siden 2015, Uppsala sporvei siden 2021 og jernbanestrekningen Kolmården siden 2023; og i Norge; Follobanan jernbanetunnel siden 2018, Vestfold Nykirke – Barkåker siden 2019 og Grenlandsbron siden 2021.

Magnus Eriksson, administrerende direktør i Atkins Norge, sier: «Vi ser frem til å bidra med vår kompetanse innen prosjektledelse og digitalisering sammen med SYSTRA i Norge, men også over hele verden. Nye muligheter åpner seg.» Oppkjøpene vil bli gjennomført høsten 2023, når transaksjonen er betinget av vanlige regulatoriske godkjennelser.

#atkins #snc-lavalin group #systra
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0