Infrastruktur
2 minutter lesetid

SYSTRA kjøper Atkins’ virksomheter i Skandinavia

1/09/2023, 08:37
SYSTRA kjøper Atkins’ virksomheter i Skandinavia
Magnus Eriksson, administrerende direktør i Atkins Norge
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Med 770 nye medarbeidere blir SYSTRA en ledende aktør innenfor mobilitet, infrastruktur, engineering og rådgivning, den norske avdelingen har 75 medarbeidere.

Det franske selskapet SYSTRA, som er en global engineering- og rådgivningsgruppe innen offentlige transport- og mobilitetsløsninger. De nye skandinaviske virksomhetene er spesialister innenfor prosjektledelse, rådgivning, infrastrukturdesign og analyser.

Disse oppkjøpene markerer et stort fremskritt for SYSTRA sin utvikling i Skandinavia, og med 1100 ansatte fordelt på 12 kontorer (Sverige 7, Danmark 4 og Norge 1), er selskapet nå godt etablert i det skandinaviske markedet.

Denne strategiske satsingen vil gjøre det mulig for SYSTRA å respondere mer effektivt på de store prosjektene som gjennomføres i disse landene og å tilby markedet et bredere spekter av tjenester.

Pierre Verzat, administrerende direktør i SYSTRA, uttrykker stor glede over å kunne ønske de nye selskapene velkommen til selskapet. «Oppkjøpene er i tråd med vår vekststrategi i Europa og befester vår tilstedeværelse i Sverige, Danmark og Norge. I disse landene gjøres det store investeringer på transportinfrastruktur, særlig jernbane. Sammen vil vi kunne bidra til bærekraftige mobilitetsløsninger og robuste infrastrukturprosjekter i regionen.»

SYSTRA-konsernet har operert i Norden i over 10 år og har vært involvert i en rekke viktige prosjekter. Eksempler fra Danmark er Københavns automatiske metro fra 2007, elektrifiseringen av hele det danske jernbanenettet fra 2013 og automatiseringen av S-TOG forstadstog fra 2021. I Sverige har SYSTRA vært involvert i Ostlänken høyhastighetsbane fra 2015, Uppsalabanen fra 2021 og Kolmården fra 2023. Eksempler fra Norge er Follobanen høyhastighetsbanetunnel fra 2018, Nykirke – Barkåker på Vestfoldsbanen fra 2019 og Grenlandsbrua fra 2021.

Magnus Eriksson, administrerende direktør i Atkins Norge, kommenterer fra norsk side at: «Vi ser frem til å fortsette bidra med vår spisskompetanse innen digitalisering, prosjektledelse, rådgivning og analyser samtidig som vi kan tilby SYSTRAs tjenester til det norske markedet. Nye muligheter vil åpne seg.”

#atkins #snc-lavalin group #systra
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0