Infrastruktur
1 minutt lesetid

Veidekke fikk milliardkontrakt

27/06/2024, 13:05
Veidekke fikk milliardkontrakt
Ingrid Dahl Hovland og Øivind Larsen. Foto: Erik Larsstuen / Statens vegvesen.
Anna Broberg Anna Broberg
Like 0

Kontrakten er en totalentreprise i samspill verdt 2,1 milliarder kroner.

– Dette er et prosjekt som passer Veidekke godt med omfattende grunnarbeider og utfordrende konstruksjonsarbeider. Vi har gjennomført en vellykket samspillsfase sammen med Statens vegvesen i snart ett år som gir oss et veldig godt grunnlag for prosjektgjennomføringen. Vi takker for tilliten og gleder oss til å komme i gang med byggearbeidene, sier konserndirektør Øivind Larsen i Veidekke Infrastruktur.

Vaterlandstunnelen skal oppgraderes og Hammersborgtunnelen skal i tillegg bygges om, forlenges, forsterkes og senkes i terrenget som følge av sikkerhetskrav til nytt regjeringskvartal.

Begge tunnelene er fra 1989, og det er behov for omfattende vedlikehold med reparasjon av betongkonstruksjoner og vegbane.

I tillegg må generell infrastruktur som belysning, kabler, rør, ledninger, skilting med mer skiftes ut i begge tunnelene.

– Dette er en viktig milepæl i prosjektet. Prosjektet har de siste ti månedene gjennomført en samspillsfase med Veidekke der grunnlaget for selve prosjektgjennomføringen er lagt. Etter en god planleggingsprosess skal vi nå inn i selve gjennomføringen av byggearbeidene. Vi fortsetter det gode samarbeidet, sier vegdirektør Ingrid Dahl Hovland.

Byggearbeidene starter i løpet av kort tid med planlagt ferdigstillelse sommeren 2027.

#hammersborgtunnelen #oslo #vaterlandstunnelen #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0