Infrastruktur
4 minutter lesetid

Nå åpner E6 igjen

4/07/2024, 08:36
Nå åpner E6 igjen
Nå åpner vegen igjen. Foto: Hilde Wexels Riser
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Kong Carl XVI Gustaf og infrastrukturminister Andreas Carlson deltok i en seremoni 3. juli, ved gjenåpningen av E6 Stenungsund. 5. juli vil trafikken kunne gjenopptas, og E6 vil dermed ha samme kapasitet for trafikk som før skredet skjedde.

Foto: Hilde Wexels Riser

23. september i fjor gikk det et ras i Stenungsund, som slo ut store deler av infrastrukturen i området og ødela en 400 meter lang strekning av E6. Nå, drøyt ni måneder etter skredet, er veien ferdig og åpnet for trafikk igjen akkurat i tide til ferien.

Foto: Hilde Wexels Riser

– Vi er svært stolte og glade i dag over at vi har klart å fullføre de siste kritiske arbeidene som var nødvendige for å kunne åpne E6 på dette tidspunktet, sier prosjektleder Daniel Svensson i Trafikverket.

Gjenoppbygging av E6 etter skredet har hatt høyeste prioritet for Trafikverket.

– Alle som har vært med har gjort en fantastisk jobb. Dette viser at vi har en organisasjon som kan håndtere den type hendelser som går utover det vanlige. Det viser at vi kan tilpasse oss når det er nødvendig for å kunne bli ferdig i tide. Denne gangen til og med før oppsatt tid, sier Roberto Maiorana, generaldirektør hos Trafikverket

Foto: Hilde Wexels Riser

Skredet var en ekstraordinær hendelse som har medført at Trafikverket og leverandørene har måttet jobbe parallelt med planlegging, prosjektering og produksjon.

E6 er en viktig ferdselsåre langs den svenske vestkysten som forbinder Norge med kontinentet. Når et så stort ulykke med slike konsekvenser oppstår, betyr det en stor innvirkning for alle som trenger å komme seg langs veien; trafikanter, godstransportører og lokale innbyggere. Å jobbe trygt for en god omkjøring har vært like høyt prioritert som å kunne bygge E6.

Foto: Hilde Wexels Riser

– Vi har analysert behovene som har eksistert på omkjøringsnettet og jobbet for å gjøre veien så trygg og samtidig som den er farbar som mulig, både for beboere og trafikanter, sier Anneli Amft, vedlikeholdssjef i Trafikverket.

Når E6 nå åpnes, forventes presset på omkjøringsnettet å avta betydelig.

– Vi har planlagt for hvordan vi skal ivareta omkjøringsnettet etter at trafikken er flyttet tilbake til E6 igjen. Noen tiltak vil forbli, andre vil bli fjernet. Vi vil også takke alle beboere langs omkjøringsveiene og trafikanter for tålmodigheten, sier Anneli Amft.

Foto: Hilde Wexels Riser
#e6 stenungsund #gøteborg #sverige
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0