Infrastruktur
1 minutt lesetid

Nå blir det ny tunnel på E134 vest for Haukeli

30/08/2023, 07:37
Nå blir det ny tunnel på E134 vest for Haukeli
Foto: Fredrik Naumann/Felix Features
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

NRK omtaler saken etter en pressekonferanse som ministeren holdt nettopp vest for Røldalstunnelen dagen etter en annen budsjettlekkasje om Oslofjordtunnelen. Begge disse utbyggingene prioriteres nå av regjeringen.

Tunnelen skal spare biler og tungtransport for kraftig stigning både på øst- og vestsiden av Røldalsfjellet, samt den trange og kondensutsatte Røldalstunnelen (4,6 km) helt øverst.

– Dette er en veldig viktig tunnel fordi her er det utfordringer med fremkommelighet, og tungtransporten står ofte fast, sier Nygård til NRK, og han fortsetter:

– Det er jo et ledd i satsingen på øst-vest-forbindelser. Dette er et veldig viktig prosjekt i denne regionen, og det betyr at vi legger opp til oppstart i statsbudsjettet, som vi da presenterer i oktober, sier Nygård.

E134 over Haukeli er en av de fire store fjellovergangene mellom øst og vest, og den desidert viktigste for Haugalandet og søndre del av Vestland.

Den 13 kilometer lange Røldalstunnelen vil korte ned reisetiden med sju kilometer og tolv minutter, men enda viktigere er det at spesielt tungtransporten unngår den bratte stigningen opp til Røldalsfjellet mellom Røldal og Seljestad.

#e134 røldal - seljestad. #haukeli #røldalstunnelen #statens vegvesen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0