Økonomi
1 minutt lesetid

Godt kvartal for Multiconsult

2/11/2022, 10:25
Godt kvartal for Multiconsult
Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult | Foto-Sverre-Christia-Jarild
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Vi leverer nok et kvartal med solid operasjonell drift, og et godt resultat der vi har en økt ordreinngang og inntektsvekst. Økningen er støttet av et sterkt marked. Med økt kapasitet fra både oppkjøpte selskaper og organisk vekst har vi hatt en god start etter sommerferien, sier Grethe Bergly, konsernsjef i Multiconsult ASA.

Resultatet er påvirket av restrukturering i LINK Arkitektur Sverige samt inntektsføring av forsikringsoppgjør fra borebåten Bore Cat på NOK 13,6 millioner i kvartalet.

Fortsatt solid og stor aktivitet

Netto omsetning for tredje kvartal er 876,0 millioner kroner, noe som er 13,8 prosent høyere enn tilsvarende periode i 2021. Den organiske inntektsveksten var 7,9 prosent drevet av høyere faktureringsrater, økt faktureringsgrad og et høyere antall ansatte. Netto omsetning første ni måneder i 2022 er 3 062,6 millioner kroner, noe som er 12,0 prosent høyere enn tilsvarende periode i 2021.

Det gode salg gjennom hele 2022 fortsetter i kvartalet. I tredje kvartal hadde gruppen en ordreinngang på 945 millioner kroner, mot 749 millioner kroner i samme periode i 2021. Det gode salget gir selskapet en solid ordrereserve ved utgangen av tredje kvartal.

– Den positive trenden for selskapet og det sterke markedet har fortsatt gjennom kvartalet, til tross for geopolitisk ustabilitet, økning i energikostnader og høy inflasjon. De samlede markedsutsiktene for Multiconsults tjenester forventes å forbli gode og stabile med et solid aktivitetsnivå både i offentlig og privat sektor, sier Bergly.

#multiconsult #tredje kvartal
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0