Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Sterk start på 2023

12/05/2023, 13:02
Sterk start på 2023
Bilde: Rasmus Nord, administrerende direktør i Sweco
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Sweco Norges driftsinntekter i første kvartal var 976,2 millioner kroner, sammenlignet med 778,6 millioner for første kvartal i fjor. Omsetningsveksten på 25 prosent kommer gjennom organisk vekst, og oppkjøp, samt forbedret drift.

– Jeg er fornøyd med at Sweco Norge har lagt bak seg en god start på 2023 og at vi vinner og gjennomfører viktige prosjekter innenfor alle våre forretningsområder. Vi har satset tungt på å tiltrekke, utvikle og beholde medarbeidere med kompetanse som møter kundens og samfunnets behov. Det har vi lykkes godt med, og er avgjørende for at vi vokser og leverer sterke resultater. Jeg ønsker å sende en stor takk til våre dyktige ansatte, våre samarbeidspartnere og ikke minst våre kunder for deres tillit, sier adm. direktør Rasmus Nord.

Driftsresultatet (EBITA) for første kvartal i 2023 endte på 147 millioner kroner, mot 109,6 millioner kroner i samme kvartal i fjor. Resultatmarginen i første kvartal ble 15,1 prosent, mot 14,1 prosent i samme periode i 2022. Kvartalet hadde én arbeidsdag mer enn samme periode i 2022.

– Det er fortsatt flere usikkerhetsfaktorer som gjør seg gjeldende for aktører i bygg- og anleggsnæringen: Sterk prisstigning på viktige innsatsvarer og høye renter fører til reduserte investeringer innenfor den private byggsektoren. Det preger allerede deler av vår virksomhet, særlig innen arkitekttjenester. I tillegg utsettes eller skrinlegges flere offentlige bygg- og infrastrukturprosjekter. Det gir i sum lavere aktivitet og noe dempet optimisme for perioden som ligger foran oss. Samtidig opplever vi at samfunnets grønne omstilling er den viktigste driveren for våre råd og løsninger i dag, og kommer til å være det i enda større grad fremover. Det gir store muligheter for rådgivere som oss, sier Nord.

Sweco Group, som har virksomhet i 14 land i Europa, leverte driftsinntekter på 7140 millioner svenske kroner, fra 6077millioner svenske kroner i første kvartal 2022.

Driftsresultatet (EBITA) for første kvartal ble 849 millioner svenske kroner, mot 648 millioner svenske kroner i samme periode i fjor. Resultatet tilsvarer en driftsmargin på 11,9 prosent, sammenlignet med 10,7 prosent i første kvartal 2022.

#første kvartal #sweco
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0