Transport & Logistikk
1 minutt lesetid

Ahlsell investerer i norsk logistikkvirksomhet

9/10/2023, 15:06
Ahlsell investerer i norsk logistikkvirksomhet
Foto: Ahlsell.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Ahlsells logistikksenter på Gardermoen er hjertet i konsernets norske virksomhet. Dagens anlegg dekker over 100.000 kvadratmeter med høy grad av automatisering. Med 250 ansatte er Ahlsell en betydelig arbeidsgiver i kommunen.

Siden etableringen av logistikksenteret på Gardermoen i 2010 har Ahlsell opplevd sterk vekst. For å håndtere videre vekst vil Ahlsell etablere et nytt anlegg i samme geografiske område, på Holmenga i Eidsvoll kommune. Det nye anlegget blir på 160.000 kvadratmeter og har kapasitet til å håndtere en dobling av dagens volum.

Ved å bygge et nytt bygg er det mulig å videreutvikle effektive produksjonsmetoder tilpasset dagens tekniske muligheter. Et annet viktig aspekt er at ambisjonen til det nye anlegget er at det skal kunne produsere mer energi enn det forbruker. Arbeidet på anlegget er allerede i gang, og det nye logistikksenteret skal etter planen være i drift ved årsskiftet 2026/27.

– Vi fortsetter å bygge videre på suksessoppskriften og sikrer utvidelsen for et fortsatt offensivt Ahlsell. Ved å utvikle vår virksomhet i Holmenga skaper vi ytterligere merverdi for våre kunder og leverandører. Det er en beslutning som er i tråd med vårt kundeløfte om å forenkle hverdagen til våre kunder, sier Runar Hansesætre, administrerende direktør i Ahlsell Norge.

Logistic Contractor AS har fått oppdraget med å bygge anlegget og det er inngått en leieavtale på 15 år. Den årlige leien utgjør ca. 80 millioner kroner. I tillegg skal Ahlsell investere 400 millioner kroner i utstyr.

#ahlsell #eidsvoll #gardermoen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0