Eiendom
1 minutt lesetid

Nrep Logicenters styrker seg på bærekraft

10/11/2023, 10:30
Nrep Logicenters styrker seg på bærekraft
BREEM sertifiserer logistikkeiendom
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Sertifiseringen godkjenner miljøprofilen og forpliktelsen til å minimere påvirkningen på miljøet i hele eiendommens verdikjede.

I 2022 overtok Nrep Logicenters eiendommen på nærmere 18.500 m2 fra Eneo Eiendom – der Panelbygg har vært entreprenør og Eneo Eiendom fortsatte som utbygger frem til ferdigstillelse av bygget.

Oda-lageret er en av Norges mest moderne og effektive logistikkeiendommer. Bygget er nå et av de første i landet som er sertifisert med BREEAM Excellent In Use og har energiklasse A. Anlegget er Odas andre distribusjonssenter på Østlandet og er designet for høy omsetning og effektiv levering til kunder i regionen.

Det topp moderne bygget har stort fokus på energigjenvinning med eget energisenter med CO2-basert kjølesystem hvor overskuddsvarme gjenvinnes og brukes til å varme opp bygget. Samtidig er taket og store deler av fasaden dekket av solenergianlegg – beregnet for en årlig energiproduksjon på cirka 1 150 000 kWh.

– Vi har fokusert på gjenbruk av byggematerialer. Med våre løsninger for energiproduksjon og energigjenvinning har vi sikret oss BREEAM Excellentsertifiseringen for bygget, sier Morten Hotvedt, Daglig leder i Eneo Eiendom.

#eneo eiendom #nrep logicenters #oda
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0