Energi
2 minutter lesetid

Iveco inngår avtale om ladeinfrastrukturen

9/03/2023, 13:10
Iveco inngår avtale om ladeinfrastrukturen
Foto: Iveco.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

Sammen skal de bidra til en oppgradering av infrastrukturen til elbilenes inntog i Skandinavia.

Med den økende etterspørselen etter elbiler i transportbransjen, landet avtalen om en ladeløsning i Norge, Sverige og Danmark på et godt tidspunkt. Og det er ikke tilfeldig at samarbeidet er inngått akkurat nå. Iveco har nylig lansert den nye elektriske varebilen, Iveco eDAILY.

Med samarbeidet kan kundene få en integrert løsning, der Iveco leverer kjøretøyet og E.ON forsyner og støtter Iveco-kundene med ladestasjoner i hele Skandinavia.

– Transportbransjen står foran en stor omstilling, der ladeinfrastrukturen kan være en utfordring. Det skal passe inn i logistikk- og transportmønsteret som ofte krever skreddersydde løsninger. Det er nettopp derfor dette er en viktig avtale for oss. Sammen med E.ON går vi foran og leverer en komplett elektrisk løsning med både IVECO eDAILY og lademuligheter, sier Anders Velta, Country Sales Manager hos Iveco Norge.

Elmarkedet går bare én vei

Velta utdyper:

– Markedet for varebiler går den elektriske veien, og vi forventer at markedsandelen for elektriske varebiler i Norge vil øke kraftig de neste årene. I Norge er den foreløpig på 39 %. Salget av varebiler øker hver måned, og det er ingen tvil om at det er den veien det går.

Til tross for de ellers positive spådommene for elbilmarkedet, henger ladeinfrastrukturen fortsatt etter.

Det nye samarbeidet med E.ON er et viktig steg i utviklingen av å forbedre ladenettverket i Skandinavia.

– Vårt felles mål er å gjøre overgangen til elektriske kjøretøy enkel for Iveco-kunder. Dette skal vi blant annet få til ved å legge til rette for lademuligheter der behovet er, f.eks. der bilene lastes eller overnatter, forteller Christian Halleløv, Head of Global eTransport hos E.ON.

#elbil #eon #iveco
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0