Byggeindustrien
2 minutter lesetid

VB Gruppen sikrer verdifulle tilskudd til konsernledelsen

1/03/2023, 15:14
VB Gruppen sikrer verdifulle tilskudd til konsernledelsen
Anders Almestad, konsernsjef i VB Gruppen
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Når VB Gruppen nå tar steget fra kjede til konsern, setter dette nye krav til hele organisasjonen, både strategisk og operasjonelt. VB Gruppen etablerer derfor en konsernledelse, som sammen med resten av konsernadministrasjonen (tidligere kjedekontoret) skal jobbe tett med VB-bedriftene og konsernavdelingene i hele Norge. En stor del av den utvidede ledergruppen er nå satt.

– VB Gruppen skal ta store steg de neste årene og da trenger vi flere hender og hoder, også i ledelsen. Etter en omfattende og grundig rekrutteringsprosess, begynner vi nå å få på plass en ledelse som både kan støtte avdelingene i den daglige driften, og jobbe strategisk for å utvikle VB Gruppen og bransjen som helhet, forklarer Anders Almestad, konsernsjef i VB Gruppen.

Den nyetablerte, utvidede konsernledelsen består per nå av:

  • Anders Almestad, Konsernsjef
  • Christian Olberg, Økonomidirektør
  • Synøve Buan, HR-direktør
  • Børge Aanestad, Salgs- og Markedssjef
  • Arne Kristian Olsen, Innkjøpssjef
  • Elise Støle, IT-leder
  • Gøril Almvik, Leder VB Partner

De neste månedene skal det også ansettes regionledere som vil inngå i konsernledelsen.

Christian Olberg begynner som ny Økonomidirektør i august, etter å ha tilbrakt de siste 10 årene i samme rolle hos Securitas Norge. Synøve Buan er ansatt som HR-direktør, og begynner i april, etter å ha vært HR-direktør i Bufdir de siste to årene. Børge Aanestad har vært Leder for salg og marketing i VB siden 2021, og blir nå Salgs- og markedssjef i VB Gruppen. Arne Kristian Olsen begynner som ny Innkjøpssjef i juni, etter å ha vært Innkjøpssjef i anleggsdivisjonen til Veidekke Entreprenører de siste seks årene. Elise Støle har vært ansvarlig for utviklingen av Dextro og IT-ansvarlig i VB siden 2017. Nå blir hun IT-leder i VB Gruppen. Gøril Almvik får ansvaret for partnerbedriftene, når hun begynner som Leder VB Partner i juni. Hun har sittet i styret til VB siden 2019 ved siden av jobben som Kategorisjef i Gir AS og tidligere YX Norge.

– Jeg er veldig fornøyd med laget vi nå etter hvert begynner å få på plass! Denne gruppa kombinerer det operative og strategiske på en veldig god måte, i tillegg til at de har solid kompetanse på sine fagfelt. Dessuten er det hyggelige folk som virkelig ønsker å være med å bygge noe sammen, forteller Almestad.

VB Gruppen jobber nå med å finne egnede kontorlokaler i Oslo-regionen, i tillegg til å styrke tilstedeværelsen ved hovedkontoret i Stavanger. Konsernledelsen skal sitte både i Oslo og Stavanger.

#ny på jobben #vb-gruppen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0