Byggeindustrien Arkitektur
2 minutter lesetid

Hav Eiendom styrker laget

3/11/2023, 08:23
Hav Eiendom styrker laget
Foto: Hav Eiendom
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Vi er svært fornøyde med å få Jorleif Jørgenvåg på laget. Han har en solid bakgrunn som vil komplementere teamet vårt, sier utviklingsdirektør i Hav Eiendom, Liz-Heidi Leonhardsen.

1. november starter Jorleif Jørgenvåg i Hav Eiendom, som plansjef for Filipstad. Han får med det ansvaret for å omforme Filipstad til en ny og levende bydel i Fjordbyen.

Jørgenvåg er utdannet landskapsarkitekt og har etterutdanning i urbanisme. Han kommer fra jobben som prosjektleder i Statsbygg. Der har han de siste ti årene jobbet med byplanlegging i ulike utrednings- og byggeprosjekter, som blant annet etterbruken av veterinærhøgskolen på Adamstuen i Oslo.

Tidligere har Jørgenvåg arbeidet i Kulturetaten i Oslo kommune. Der var han prosjektleder for konseptutvikling og regulering av Skulpturparken på Ekeberg. I tillegg har han arbeidet ved Fjordbykontoret (PBE), hvor han var med å utforme Fjordbyplanen, som ble vedtatt i 2008.

– Dermed har jeg hele veien fulgt med på utviklingen av Fjordbyen. Når jeg nå starter i Hav Eiendom, føles det som å komme hjem til Fjordbyen igjen, sier Jørgenvåg og smiler: 

– Alle menneskene som nå fyller byområdene langs vannet, forteller at byens fjordbyprosjekt er på riktig vei, og det er motiverende å få være med å realisere nye Filipstad når forventningene er høye.

Rett mann til arbeidet

Hav Eiendom skal i årene som kommer utvikle Filipstad til en ny og levende bydel i Fjordbyen. I dag er Filipstad et stort industriområde, med en unik beliggenhet i sjøfronten. Endelig skal også dette området åpnes opp for Oslos beboere og besøkende, slik det allerede er gjort i Bjørvika.

– Bakgrunnen for at Hav Eiendom nå styrker laget, er at vi i dag har én plansjef som er fullt engasjert i utviklingen av Grønlikaia og Sadelmakerbryggen. Nå som arbeidet med Filipstad skrider fram, og vi skal i gang med detaljreguleringen, trenger vi en dedikert plansjef til dette viktige arbeidet. Her er Jorleif Jørgenvåg, med sin bakgrunn, rett mann, sier Leonharden.

Den nye bydelen vil ha en utviklingstid på mellom 10 og 20 år.

#filipstad #hav eiendom #ny på jobb #oslo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0