Byggeindustrien Arkitektur
1 minutt lesetid

Videreutvikler ny strandpromenade i Hamar

4/11/2022, 09:44
Videreutvikler ny strandpromenade i Hamar
Foto: Maskinstyring AS
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Det er med stor glede vi har fått tillit fra Hamar kommune til å videreutvikle og designe Mjøsfronten. Vi går nå inn i en spennende periode hvor vi, basert på situasjonsforståelse, godt forarbeid, medvirkningsprosesser og tett samarbeid med kommunen, skal utforme det som skal bli Mjøsfronten. I samarbeid med Fragment Arkitekter ser vi frem til å komme i gang med arbeidet, sier Therese Mælen-Ødegaard, arkitekt og daglig leder i C.F. Møller Architects Norway.

En ny attraktiv front med urbane kvaliteter

Området fra Heidemannsgate 1 til Brygga 20 har fått navnet «Mjøsfronten», og i 2021 ble det gjennomført en rekke ulike tiltak for å invitere publikum til å bruke området. Tiltakene ble videreutviklet i 2022 og har vært en stor suksess.

Forholdet mellom Mjøsa og byen skal nå styrkes, blant annet ved å gjøre området tilgjengelig for publikum med ulike programmer, samt gi tilgang til vannet. Mjøsfronten skal bestå av varierte og inkluderende byrom med grønne lunger og urbane kvaliteter. Målet er å utnytte overflatene som har et stort og uutnyttet potensial og synliggjøre den lange sjøfrontens kvaliteter og skape et attraktivt område.

#hamar #mjøsa #mjøsfronten
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0