Byggeindustrien Bolig
1 minutt lesetid

Skanska kjøper gammel vognfabrikk i Kongsberg

31/05/2022, 11:39
Skanska kjøper gammel vognfabrikk i Kongsberg
Skanska har kjøpt den gamle næringslokalen – nå skal det bygges leiligheter her. Foto:
Magnus Kvandal Magnus Kvandal
Like 0

Skanska Eiendomsutvikling har kjøpt tomten på Kongensgate 2 i Kongsberg sentrum, og har i tillegg en opsjon om å kjøpe naboadressen Nymoens Torg 20. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Nå planlegger Skanska å utvikle et «moderne og bærekraftig boligprosjekt» på adressen. Planen er 80 nye leiligheter på Kongensgate 2, og 40 flere utover det dersom man tiltrer opsjonen. I tillegg til boliger vil det også bli næringsvirksomheter i første etasje. Størrelsen vil variere fra små to-roms til store toppleiligheter med takterrasse.

På Kongensgate 2 ligger i dag en gammel næringseiendom. I år 1900 startet Sam W. Ødegaard forretningen Sam W. Ødegaard vogn og karosserifabrikk på adressen. Fabrikken hadde leveranse av landets største omnibusser til Kristiania og mitraljøse kjerrehjul til armeen, ifølge selgeren PK Eiendom.

Skanska Eiendomsutvikling skriver at kjøpet er en del i selskapets strategi med å utvide sitt geografiske nedslagsfelt utenfor Oslo, til området Drammen-Kongsberg-Vestfold.
– Vi er meget fornøyde med kjøpet av denne tomten og ser frem til å starte skissefasen av kommende prosjekt snart, sier konserndirektør Thorbjørn Brevik.

Prosjektet blir det første delkvartalet i Skolekvartalet. Salgsstart er planlagt til første halvdel av 2023 og byggestart i 2. halvdel av 2023, skriver Skanska, og legger til at de er interessert i å kjøpe flere tomter i regionen.

#eiendom #skanska
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0