Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Forlenger overgangsordningen for Sentral godkjenning for foretak i byggenæringen 

9/12/2022, 13:03
Forlenger overgangsordningen for Sentral godkjenning for foretak i byggenæringen 
Illustrasjon: HWR
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Overgangsordningen for Sentral godkjenning av foretak i byggenæringen ble innført i 2016 innført i 2016 og har blitt forlenget flere ganger. Den skulle etter planen avvikles fra 1. juli 2023. Dette har skapt bekymring, spesielt hos anleggsbransjen.

– Departementet er i gang med oppfølging av forslaget fra Byggkvalitetutvalget. Å avvikle overgangsordningen før nye regler er på plass, vil særlig påvirke foretak som arbeider med veg- og grunnarbeid og vannforsynings- og avløpsanlegg. Det er derfor viktig å sikre forutsigbare rammevilkår for næringen fram til nye regler er på plass, sier Gjelsvik i en pressemelding.

Overgangsordninga betyr at foretak som fikk Sentral godkjenning før 1. januar 2016, kan vøre trygge på at tidligere gitt godkjenning kan fornyes uten endringer. Ved søknad om endret godkjenningsområde eller tiltaksklasser, må derimot kvalifikasjonskravene fortsatt oppfylles fullt ut.

– Dersom ikke overgangsordningen hadde blitt forlenget, kunne det ført til svekket kapasitet på områder som er viktige for samfunnet. Dette kan være prisdrivende, og påvirke prosjekters framdrift. Derfor er det nå avgjort at overgangsordninga for Sentral godkjenning blir forlenget til nye regler er på plass. No kan foretakene bruke ressursene sine på å skape verdier, i stedet for å måtte uroe seg for denne saken, sier Gjelsvik.

#plan og bygningsloven #sentral godkjenning
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0