Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Fra nedslitt notbøteri til moderne boliger ved sjøen

18/01/2023, 10:12
Fra nedslitt notbøteri til moderne boliger ved sjøen
Illustrasjon: RS Designstudio / AT arkitektur
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

For litt over tre år siden kjøpte Peab Eiendomsutvikling Borgundfjordveien 70 like ved Moa i Ålesund. Eiendommen har tidligere vært bebygget med Erik Foss & Sønner notbøteri. Det nedslitte notbøteriet er nå revet, og grunnarbeidene på tomta er i gang.

– Vi planlegger å bygge totalt 127 leiligheter fordelt på tre byggetrinn. Plasseringen rett ved sjøen er helt unik, og eiendommen vil bli opparbeidet med fine og varierte fellesområder. I første byggetrinn har vi så langt solgt 19 av 57 leiligheter, og nå har vi satt i gang byggeprosessen, sier prosjektleder Anne Kolstad Frøyseth i Peab Eiendomsutvikling.

Bygges av Peab K. Nordang

Totalentreprenør er Peab K. Nordang, som har vært involvert i Peab Eiendomsutviklings arbeid med å utvikle prosjektet.

– For oss som entreprenør er det verdifullt å være involvert i utviklingsprosessen. Vårt felles mål har vært å utvikle gode boliger for boligkjøperne, samtidig som vi planlegger for en optimal fremdrift i byggeprosjektet, sier distriktssjef Ola Molnes Blindheim i Peab K. Nordang.

– Våre egne fagarbeidere har bygget flere tilsvarende prosjekter tidligere, så vi er godt rigget og motiverte for gjennomføringen.

Leilighetene i første byggetrinn varierer fra ett-roms til fireroms med størrelse fra 36 til 92 kvadratmeter. Det vil bli bygget en felles parkeringskjeller for byggetrinn 1 og byggetrinn 2.

De 57 boligene i første byggetrinn skal være innflyttingsklare rundt årsskiftet 2024-2025. 

#Ålesund #leiligheter #peab #peab k. nordang
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0