Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Håndverksgruppen etablerer seg i Tyskland

27/09/2023, 11:08
Håndverksgruppen etablerer seg i Tyskland
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Vår inntreden i det tyske markedet er en del av vårt strategiske fokus i Nord-Europa. Tyskland har et marked nesten fire ganger større enn Norge, Sverige og Danmark til sammen, og har lenge vært på Håndverksgruppens radar. Med en fragmentert bransje ser vi store muligheter for konsolidering, sier Øyvind Emblem, konsernsjef i Håndverksgruppen.

Bakgrunnen for Håndverksgruppens strategiske inntreden i Tyskland er klar. Med et marked nesten fire ganger så stort som Skandinavia og begrenset konkurranse, byr Tyskland på store muligheter. To tredjedeler av markedet er rehabilitering, som forventes å være stabilt fremover. Dette, kombinert med Håndverksgruppens unike tilnærming til felles kultur og samarbeid, setter konsernet i en sterk posisjon for videre vekst.

Håndverksgruppen er allerede markedsleder i Norge, Sverige og Danmark. Totalt omsetter konsernet for mer enn 6,5 milliarder kroner og er mer enn 4.200 ansatte.

Strategisk døråpner

– Vi har sett at vår unike skandinaviske modell fungerer i flere europeiske land. Vi ser et enormt potensial i Tyskland og har ambisjoner om å etablere Håndverksgruppen som en ledende aktør innen håndverkstjenester, maling, mur, gulv og fliser. Vi ser Hans Übelackers spesialkompetanse, omdømme og markedsposisjon som en perfekt inngang for Håndverksgruppen i Tyskland, sier Emblem.

Hans Übelacker er basert i Garching, nær München, og er en ledende aktør innen spesialisert maling og overflater. Under Olaf Übelackers ledelse, som både eier og administrerende direktør, leverer selskapet skreddersydde overflateløsninger for luksussegmentet, både lokalt i München og internasjonalt i land som Italia, Frankrike og Sveits.

– Vi har hatt tett dialog med Hans Übelacker en stund og er imponert over deres profesjonalitet, lange tradisjoner, kompetanse og ikke minst menneskene bak dette selskapet. Det er viktig for oss å uttrykke takknemlighet for at de nå følger oss på reisen i Tyskland, sier Emblem.

Konsernsjef Olaf Übelacker ser frem til samarbeidet med Håndverksgruppen.

– Vi ser på dette som en spennende mulighet til å utvikle virksomheten videre. Siden jeg overtok selskapet etter min far, har vi hatt solid vekst. Gjennom samarbeidet med Håndverksgruppen håper vi på enda større muligheter, spesielt i lys av deres unike kultur og sosiale orientering, sier Übelacker.

At selskapet beholder merkevaren og organisasjonen forblir som den er i dag, har også vært avgjørende for Übelacker.

«Navnet vil forbli det samme, virksomheten vil fortsette, og vi vil bevare det tradisjonelle selskapet slik våre kunder og partnere kjenner oss i dag,» la han til.

#håndverksgruppen #tyskland
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0