Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Klart for prøvehopp i Granåsen i Trondheim

2/02/2023, 10:31
Klart for prøvehopp i Granåsen i Trondheim
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Byggingen av Trondheims hovedarena for vinteridrett er klar, og onsdag 1.februar var det klart for prøvehopping da hopplandslagets Johann Andre Forfang og Eirin Kvandal som de første satte utfor bakkene.

Med Trondheims ordfører Rita Ottervik i spissen var en rekke inviterte gjester tilstede og fikk overvære prøvehoppene; Johann Andre Forfang med 125 meter i stor bakke og Eirin Kvandal med 81 meter i normalbakken.

NCCs prosjektledere Svein Arne Henriksen og Stine Stenberg Stensheim er godt fornøyd med hopparenaen og byggingen så langt.

– Å bygge hoppbakker og skiarena er ingen «vanlig» bygg- og anleggsjobb, derfor har vi benyttet et håndplukket og solid lag av fagekspertise med erfaring i prosjektet. Det har gått svært bra, med fremdrift i henhold til plan, og godt samarbeid med byggherre og øvrige aktører. Nå gleder vi oss til å se hoppbakkene tas i bruk, sier Henriksen.

– Dette er et fantastisk utbyggingsområde, og et anlegg både for bredde- og toppidrett. I dag åpner vi hoppbakker som er robuste, holdbare og bærekraftige og bygd for framtida, framholdt ordfører Rita Ottervik.

NCC fortsetter byggingen

NCC startet byggingen av den nye arenaen høsten 2021, og hele anlegget skal etter planen ferdigstilles til høsten. I tillegg til nye hoppbakker omfatter byggingen også ny skiskytterarena, nye skibro, nytt dommerbygg, nye trenertribuner, nytt arenabygg med skytehall integrert i tribunene, ny stolheis, samt sikring av skråninger, drenering og adkomstveier.

Etter prøvehoppingen er begge bakkene klare til bruk blant annet for treningshopping. Men fortsatt gjenstår en del arbeider.

– Vi fortsetter med gjenstående grunn-, betong- og tømrerarbeider, blant annet på arenabygget og skiskytterstadion. At bakkene tas i bruk mens vi jobber, løser vi greit ved å tilpasse arbeidene, forteller Stenberg Stensheim. 

Etter at hoppbakker og hopptårn ble overlevert 21.desember, overleveres trenertribunen i februar, dernest dommertårnet i mars, og til høsten ferdigstilles og overleveres hele arenaen til Trondheim kommune.

Et helårs hverdagsanlegg

Granåsen idrettspark blir videreutviklet til et helårs hverdagsanlegg tilrettelagt for trening og konkurranser, barn og unge, paraidrett og store arrangementer. Gjennom en innledende samspillsfase med Trondheim kommune og NCC er prosjektet optimalisert, og prosjektdeltakerne har sammen utarbeidet robuste tekniske løsninger og planer for selve gjennomføringen av byggearbeidene.

#idrettsanlegg #ncc #trondheim
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0