Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Multiconsult satser

22/05/2024, 10:00
Multiconsult satser
Lars Thomas Nordkild og Kristian Amundsen etablerer Multiconsult i Hammerfest
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Vi ser en betydelig økning i aktiviteten i Hammerfestregionen. Snøhvit Future for Equinor er at av de store prosjektene, men det er også flere andre prosjekt under planlegging og vi har en ambisjon om å kunne tilby tjenester lokalt. Vi etablerer nå et kontor med lokal kompetanse, og ser etter et par erfarne medarbeidere innen våre fagfelt, sier Lars Thomas Nordkild, direktør for Multiconsult i Nord.

Det nyåpnede kontoret ligger i Nissensenteret i Hammerfest og har i første omgang fire kontorplasser.

– Vi sikrer våre lokale oppdrag tilgang til selskapets erfaring og spisskompetanse med å etablere team på tvers i selskapet som løser oppgavene i et nært samarbeid med kunden, sier Lars Thomas Nordkild.

Multiconsult har jobbet med utbyggingen av Melkøya siden lokaliseringsstudien 90-tallet og har fra 2021 bistått Equinor og partnere med prosjektering av nettilknytning av Melkøya gjennom Snøhvit Future-prosjektet. Avtalen for selve utbygging- og ferdigstillingsfasen pågår fram til 2028, med en verdi på 190 millioner kroner for Multiconsult.

I 2022 inngikk selskapet en avtale med Statnett om å prosjektere tre transformatorstasjoner i forbindelse med etablering av ny 420 KV linje til Hyggevatn. Samtidig er selskapet også engasjert i forbindelse med studiefasen av en ny ammoniakkfabrikk med karbonlagring på Markoppneset.

– Snøhvit-oppdraget vil bli håndtert av et tverrfaglig team fra hele selskapet der våre medarbeidere i Alta, Vadsø, Tromsø og Narvik, og nå også Hammerfest utgjør tyngden i oppdraget, sier Lars Thomas Nordkild.

#hammerfest #melkøya #multiconsult
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0