Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Skanska inngår samspillskontrakt om nytt vitensenter i Kristiansand

1/06/2023, 07:04
Skanska inngår samspillskontrakt om nytt vitensenter i Kristiansand
Oversiktsbilde over Gimlemoen, UiAs Campus i Kristiansand
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Vitensenteret Sørlandet er et opplevelses- og læringssenter for barn og unge med avdelinger i Arendal og Kristiansand. På bakgrunn av levering og etterspørsel av læringstilbud til barn og unge i Kristiansand, er gleden stor over at de nå ønsker å ta steget inn i større arealer på Gimlemoen.

Statsbygg har stilt tomt til disposisjon inne på Universitetet i Agder (UiA) sin campus. Universitetet har nemlig også behov for lokaler og vil leie deler av det nye bygget. Ambisjonen ved samlokaliseringen er å skape et samarbeide mellom UiA og Vitensenteret spesielt rettet mot realfag.

Prosjektsjef og Markedsansvarlig i Skanska Bygg Sør, Ivar Bergsmo forteller om prosjektet og omfanget for Skanska:

– Det vi snakker om her er et samspillsprosjekt hvor del èn vil være utarbeidelse av skisse og forprosjekt, og del to vil være detaljprosjektering/utførelse. Kontrakten på del to får vi først når del èn er godkjent i de ulike instansene.

Inngangen til prosjektet var utenom det vanlige

Vitensenteret Sørlandet er eid av Arendal kommune, og i prosessen med nye lokaler i Kristiansand ga de utrykk for at de ville ha nye lokaler, men ikke eie dem. Derfor har de sammen med UiA gått ut i markedet med en OPS-forespørsel. Skanska har i samarbeid med investorene i Greveskogen Eiendom AS utarbeidet et tilbud om nytt vitensenter, hvor man nå i første omgang har vunnet konkurransen og skal starte samspillsdelen.

– Dette er et viktig prosjekt for Skanska og Skanska Bygg Sør. Vi gleder oss nå til å ta fatt på samspillsfasen hvor vi skal benytte og videreutvikle de erfaringene som vi har tilegnet oss i tidligere prosjekter, sier Regiondirektør for Bygg Sør, Jone Klingsheim.

Foreløpig planlegges det for et nybygg i 3. etasjer på totalt ca. 3.000 m2, hvor Vitensenteret skal ha ca. 2.000 m2 og Universitetet ca. 1.000 m2. Foreløpig foreligger det rom-/funksjonsprogram, men ingen tegninger.

#kristiansand #skanska #vitensenter
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0