Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Statsbygg lanserer innovasjonssamarbeide

17/03/2023, 15:03
Statsbygg lanserer innovasjonssamarbeide
Statsbyggs direktør for bærekraft og spesialfag, Anders Fylling (tv), lanserte ByggBOKS under Innovasjonsdagen 2023 sammen med administrerende direktør Harald Nikolaisen og direktør for digitalisering og utvikling, Cathrine Mørch. Foto: Statsbygg.
Johann Bernövall Johann Bernövall
Like 0

– Byggebransjen står overfor store utfordringer, sier Cathrine Mørch, direktør for digitalisering og utvikling i Statsbygg:

– Da kan ikke alle holde på med innovasjon hver for seg. Samarbeid er nøkkelen til å få fart på den innovasjonen som trengs. Derfor er vi veldig glade for å kunne gå ut med denne finansieringsplattformen til bransjen.

Torsdag 16. mars var hun én av tre direktører som lanserte ByggBOKS under Innovasjonsdagen 2023, som Statsbygg arrangerte på Nasjonalmuseet i Oslo.

Nyvinningen skal bidra til at Statsbygg raskt og effektivt får pilotert hypoteser og tanker, både fra egen organisasjon og etter innspill fra bransjen. I tillegg skal ByggBOKS bidra til nyutvikling og å skape muligheter for bransjen til å skalere.

– ByggBOKS er inspirert av utviklingsverdenens «innovation sandbox», som skal tilrettelegge for utvikling med lav risiko, høy grad av uhindret utforsking og mye læring. Resultatene av ByggBOKS-initiativer skal evalueres, deles og vurderes om de skal skaleres videre, sier Mørch.

#byggboks #statsbygg
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0