Eiendom
2 minutter lesetid

Nytt hotell i utviklingsområde

15/03/2024, 11:09
Nytt hotell i utviklingsområde
Illustrasjon ved Krook & Tjäder Arkitekter
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Med byggetrinn 1 av Campus Kristiansund snart ferdigstilt, er det nå klart at Strawberry skal drifte hotellet som blir en del av de neste trinnene i storsatsingen. Hotellet går inn i kjeden Quality Hotel, og får 184 gjesterom, restaurant, bar, treningsrom og ikke minst gode møte- og konferansefasiliteter.

– Kristiansund er i fin utvikling med et vitalt næringsliv, rikt kulturliv og fantastiske natur- og friluftslivopplevelser. Med Campus Kristiansund får byen enda en vitamininnsprøyting i form av attraktive fasiliteter for utdanning, forskning og næring på en strålende lokasjon. Der folk møtes og trives, trengs det også møtesplasser, og for Strawberry var det ingen tvil om at dette måtte vi være med på, sier Torgeir Silseth, adm.dir. i Strawberry.

Utvikler for fremtiden

Campus Kristiansund er et samarbeidsprosjekt mellom Bane NOR Eiendom og Reitan Eiendom/RELOG hvor hele det gamle industri- og næringsområdet ved havnebassenget på Devoldholmen skal utvikles.

Campus Kristiansund skal bli en felles arena for høyere utdanning, forskning og innovasjon på Nordmøre, og første byggetrinn har stort fokus på bærekraft med massivtre som bærekonstruksjon, energieffektive løsninger, og med BREEAM NOR Excellent-sertifisering. Et hotell sammen med Campus vil komplettere omrammingen av det nye torget, som vil bli en solfylt, svært levende og hyggelig plass i Kristiansund sentrum.

– Vi merker allerede hvor utrolig viktig Campus Kristiansund er for både byen og regionen, og som byggherre er det viktig å få på plass også de riktige aktørene for næringsdelen av denne storsatsingen. For oss er bærekraft en sentral del i dette prosjektet, og det vet vi er helt sentralt også hos Strawberry. Et hotell er også en sentral del for å oppnå målet vårt om en ny, levende bydel hvor lokalbefolkning og tilreisende trives døgnet rundt, sier Kristin Haug Lund, daglig leder i Devoldholmen Utvikling.

Femstjerners utsikt

Devoldholmen ligger svært sentralt til og er kollektivknutepunktet for Kristiansund. Det kommende hotellet og Campus Kristiansund vil derfor være det første som møter tilreisende til byen når det skal stå klart i 2026. Hotellet får en fantastisk beliggenhet på kaikanten med spektakulær sjøutsikt.

– Som nordmøring har jeg et tett forhold til byen hvor jeg også var kokkelærling for mange år siden. Det er derfor også en personlig stor glede å få være med på det som blir et stort løft for hele regionen, og ikke minst for førsteinntrykket og opplevelsen for tilreisende til byen, avslutter Silseth.

#bane nor eiendom #devoldholmen #kristiansund #reitan eiendom/relog #strawberry
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0