Energi
1 minutt lesetid

Ny avansert ladepark for turbusser

18/10/2022, 08:15
Ny avansert ladepark for turbusser
Oslobuss AS og Wennstrom Solutions & Service AS har bygget en avansert ladepark i Oslo for turbusser. Parken skal lade på sikt opptil 30 busser samtidig og har en egen kraftig batteripakke og solceller som sparer selskapet for store energikostnader. Bilde: Enova
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

-Her kan jeg lade turbussen om natta og kjøre godt over 400 km på dagen, forteller en fornøyd buss-sjåfør, Egil Nerhovde i en pressemelding Enova har publisert.

Ladeparken ligger på Oslobuss sin parkeringstomt på Haugenstua i Oslo. Parken har pr. i dag 12 ladere som hver gir 80 kW ladehastighet til selskapets turbusser.

Et eget styringssystem lader opp en batteripakke gjennom døgnet og gir hurtiglading til bussene når de parkeres. Styringssystemet reduserer effektbelastningen på nettet og gir samtidig en forutsigbarhet på forbruk av strøm og dermed lave drivstoffutgifter.

God utvikling for utslippsfrie bybusser

– Vi har et mål om at tre fjerdedeler av alle nye langdistansebusser skal være nullutslippskjøretøyer i 2030. De senere årene har vi sett en god utvikling for utslippsfrie bybusser. Prosjektet til OsloBuss og Wennstrøm er spennende, innovativt og demonstrerer at turbusser også kan drives utslippsfritt. Prosjektet reduserer også belastningen i strømnettet. Det er bra både for økonomien i prosjektet, og for kraftbehovet for resten av samfunnet, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide (Ap).

#miljø
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0