Industri
2 minutter lesetid

Håndverksgruppen vokser i Sverige gjennom overtakelse av malergruppen Dextry

24/05/2023, 09:29
Håndverksgruppen vokser i Sverige gjennom overtakelse av malergruppen Dextry
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Overtakelsen av Dextrys 14 lokale driftsselskaper og 600 ansatte styrker Håndverksgruppens virksomhet i lakkeringsbransjen i Stockholm og Göteborg. Det betyr også en satsing i de nordlige, midtre og sørlige delene av Sverige, hvor Håndverksgruppen i dag har mindre tilstedeværelse.  Dextry har  99 prosent av omsetningen fra prosjekter for offentlig sektor og private selskaper, og har begrenset eksponering mot nybygg.

Øyvind Emblem, konsernsjef i Håndverksgruppen, kaller det en perfekt match.

– Det høres kanskje ut som en klisjé, men det stemmer faktisk at dette er en perfekt match.  Dextrys ulike uavhengige selskaper i Sverige er lokalisert i områder hvor Håndverksgruppen for tiden har en begrenset tilstedeværelse. Samtidig er vår styrke og erfaring å utnytte den lokale forankringen samtidig som vi oppnår stordriftsfordeler, noe som vil være til fordel for Dextry. Dette er en situasjon der to pluss to gir mer enn fire. Med Dextry inn i konsernet setter Håndverksgruppen  nok en turbo på veksten i Sverige, sier Øyvind Emblem.

I likhet med Håndverksgruppens virksomhet i Norge og Danmark, kjennetegnes  inkluderingen  av Dextry ved at de lokale  selskapene som går inn  i Håndverksgruppen,  fortsetter under sine nåværende merkevarer med eksisterende ledelse og utnytter sitt lokale marked og kundekunnskap for å fortsette sin suksessreise.

– I denne sammenhengen passer Dextrys med sine 14 ulike lokale driftsselskaper, som vi ønsker velkommen til konsernet, utrolig godt inn i den strategien. I tillegg vil vi nå også kunne ta på oss større nasjonale avtaler med økt nasjonal rekkevidde, sier Øyvind Emblem.

Johan Möller, konsernsjef i Håndverksgruppen  Sverige, er også svært fornøyd med at Dextry går inn i Håndverksgruppen.  

– Vi har allerede hatt en god dialog med både Dextrys toppledelse og med flere av de ledende ansatte i operatørselskapene. Jeg ser veldig frem til å utvide  Håndverksgruppen-familien og det videre samarbeidet med alle de dyktige medarbeiderne i Dextry, legger han til.

Dextrys konsernsjef Conny Endrell gleder seg over muligheten til å bli en del av Håndverksgruppen.

– Sammen med våre 14 operatørselskaper rundt om i Sverige blir vi nå en del av Håndverksgruppen, som spesialiserer seg på håndverk og mer spesifikt overflater, som også er det vi brenner for. Samtidig har vi sett i Sverige, Norge og Danmark at Håndverksgruppen er en god eier som virkelig har profesjonelle arbeidsmetoder og høye forretningsambisjoner. Jeg tror at dette er et konsept som passer perfekt til vår måte å jobbe på, og som vil gagne begge parter, sier Conny Endrell.

Transaksjonen forutsetter godkjennelse fra svenske konkurransemyndigheter.

#dextrys #håndverksgruppen
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0