Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Investerer i verdensledende simuleringsteknologi

12/03/2024, 08:00
Investerer i verdensledende simuleringsteknologi
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Offshore Simulation Center (OSC) er et Ålesund-basert selskap som spesialiserer seg på virtuell prototyping og digitale tvillinger for offshore, fornybar energi og digitale smarte byer. Selskapet henter nå inn kapital fra et strategisk konsortium av investorer som skal bidra til å realisere ambisiøse vekstplaner for OSC og datterselskapet, Augment City. Den nylige kapitaltilførselen ble gjennomført med investorene Momentum, Eviny Ventures, Skagerak Capital, OBOS BBL og Construct Venture. 

– Løsningene for smarte byer er voksende, og OSC og Augment City samarbeider med byer og selskaper i Norge, Storbritannia og USA. Her benyttes visualisering og simulering til å akselerere design- og planprosesser, redusere risiko og engasjere befolkningen til å foreta mer klimavennlige valg, sier Joel Mills, CEO i OSC. 

Selskapet utviklet opprinnelig løsninger for olje- og gassektoren. De siste årene har selskapet utvidet virksomheten til å omfatte løsninger for fornybar energi og smarte byer med store ambisjon innen bærekraft. Equinor benytter løsningene til OSC i utformingen av offshore vindparker utenfor New York. Kjernen i selskapets teknologi er virtuelle prototyper og digitale kopier av fysiske systemer.

– Kapitaltilførselen gjør det mulig å realisere våre ambisiøse vekstplaner innenfor Smarte Byer-segmentet. Selskapet søker dyktige teknologer som vil bidra til å bygge selskapet videre, både nasjonalt og internasjonalt, sier Mills. 

Løsningen tilbys som programvare som tjeneste (Saas). Gjennom å benytte eksisterende data kan løsningen simulere hvordan valg av for eksempel energikilder og transportmetoder påvirker boområder og trafikkflyt. Løsningen gir dermed et bedre beslutningsunderlag til å ta gode og bærekraftige valg. 

OSC har allerede inngått avtaler med New York og flere byer i USA som skal realisere sin nullstrategi innen 2030. Kundelisten inkluderer DEME, Jan De Nul, RWE, EDF og Equinor.

#Ålesund #osc
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0