Infrastruktur
1 minutt lesetid

Nok en stor asfaltkontrakt for Veidekke

20/02/2024, 08:00
Nok en stor asfaltkontrakt for Veidekke
Foto: Veidekke
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Vi er stolte over å ha vunnet enda en kjempekontrakt om produksjon og utlegging av asfalt i et stort veiprosjekt. Eiffage er en ny kunde for oss som vi gleder oss til å samarbeide med, og vi takker så mye for oppdraget og for tilliten, sier direktør Martin Holmqvist i Veidekke Asfalt.

Eiffage Norge er totalentreprenør for ny E18 Rugtvedt-Langangen for Nye Veier. Dette er et komplekst prosjekt som omfatter bygging av 17 kilometer firefelts motorvei hvor en stor del består av tunneler og store brukonstruksjoner, for eksempel den 600 meter lange nye Grenlandsbrua.

– Asfalten skal vi produsere på våre fabrikker i Larvik og Skien. En betydelig del resirkulert asfalt skal benyttes, blant annet fra den gamle parsellen på E18. Vi håper også å gjenbruke stein fra tunneldrivingen i området i den nye asfalten dersom kvaliteten er tilfredsstil­lende. Dette vil redusere uttaket av naturressurser og samtidig vært svært kortreiste råmaterialer, noe som er veldig positivt for miljøet og i tråd med vår satsing på bærekraft, avslutter Holmqvist.

Asfaltkontakten strekker seg over tre år. Oppstart er til våren mens de største mengdene skal legges i 2025 og før veien åpnes i 2026. 

#e18 rugtvedt-langangen #eiffage #nye veier #veidekke
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0