Byggeindustrien
1 minutt lesetid

Klart for bygging av det nye Vikingtidsmuseet

26/10/2022, 10:05
Klart for bygging av det nye Vikingtidsmuseet
Sånn skal det ferdige museet se ut Illustrasjon: Statsbygg
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– I november begynner vi et omfattende arbeid med utgraving av tomta og forberedelser til bygging. Vi er glade for å ha med oss AF Gruppen til denne jobben, sier Statsbyggs byggherredirektør, Marius Tunstad

– Vi ser fram til å fortsette det gode samarbeidet med Statsbygg og Universitet i Oslo. Sammen skal vi fortsette med å legge grunnlaget for et bygg som skal konservere og bevare de skjøre skipene, som er en del av den felles verdsarven vår, sier Birger Kristiansen direktør i AF Byggfornyelse:

Det nye museumsanlegget blir verdens største og mest innholdsrike om vikingtiden. Prosjektet blir gjennomført med Statsbygg som byggherre på oppdrag fra Kunnskapsdepartementet.

Bevare og bygge nytt

Det nye museumsanlegget vil bestå av to deler. Dagens vikingskiphus bevares, og i tillegg blir det bygd et stort nybygg. Det nye vikingtidsmuseet er et byggeprosjekt med krevende grunnforhold, store betongarbeid, spektakulær arkitektur samt strenge krav til miljø, inneklima og sikring av skjøre gjenstander.

Når museumsanlegget står ferdig i 2026 blir det en verdensattraksjon, som vil gi publikum en unik mulighet til å oppleve verdens best bevarte vikingskip. Hele museumsanlegget blir totalt drøyt 13 000 kvadratmeter, tre ganger så stort som det nåværende Vikingskipsmuseet.

Det nye vikingtidsmuseet skal inneholde en publikumsrettet samling av gjenstander fra Vikingskipsmuseet og fra Kulturhistorisk museum ved Universitetet i Oslo, og dessuten funksjoner for forsking og konservering.

#af gruppen #statsbygg #vikingskipene #vikingtidsmuseet
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0