Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Lokalvalg 2023: Endringer i hele landet og eiendomsutvikler gleder seg over endringer i Oslo

12/09/2023, 11:16
Lokalvalg 2023: Endringer i hele landet og eiendomsutvikler gleder seg over endringer i Oslo
Terje Tinholt. Foto: Norges Eiendomsmeglerforbund / HWR.
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Saker styrer stemmer og resultater

I Bergen er Bybanen igjen, i skrivende stund, en mulig spillebrikke i byrådsforhandlingene. Vedtaket om at traseen skal gå over bryggen kan igjen bli en del av maktkampen i Vestlandsbyen.

I Finnmark har Senterpartiet tapt radikalt og det skyldes på saken om elektrifisering av Melkøya.

I Flekkefjord har Fremskrittspartiet vunnet stort, og må gi bort mandater siden de ikke hadde nok folk på sine egne lister. Lokale partier/lister og nye partier som Industri og Næringspartier tar ulike posisjoner i ulike kommuner.

Endringer i hovedstaden

I hovedstaden blir det skifte av byråd etter åtte år med Raymond Johansen som byrådsleder og Marianne Borgen som ordfører.

Byrådet i Oslo har skapt debatt gjennom mange av sine saker, og mange i bygg- og eiendomsbransjen engasjeres og berøres. Til DN sier eiendomsutvikler Terje Tinholt at et eventuelt maktskifte vil være fantastisk for boligmarkedet. Han mener boligpolitikken må endres og at det må røskes opp innen Plan- og bygningsetaten.

Om det avgående byrådet og deres åtte år ved makten sier han:

– Ekstremt mye prat og dertil lite handling. De handlingene som er gjennomført, har vært til det dårligere. Det må røskes opp ordentlig, for byen er på vei ut stupet. Boligsalget går litt tregt akkurat nå, men til våren kommer rekylen. Vi må rigge oss mens vi har tid. Det må overreguleres der folk vil bo, og både småhusplanen og leilighetsnormen må endres.

Han har meninger om MDGs tilbakeslag: 
– Det er kanskje den største seieren her, for de har rotet det ekstra mye til. De har mye gode ideer, men fremgangsmåten har vært feil. Det har velgerne nå slått fast.

#bergen #lokalvalg #oslo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0