Byggeindustrien Arkitektur
2 minutter lesetid

Nytt bygg i Oslo sentrum

28/10/2022, 13:31
Nytt bygg i Oslo sentrum
Nytt bygg i Strandgata 19 Illustration: Lund+Slaatto Arkitekter
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Bane NOR Eiendom planlegger nytt næringsbygg på 11.000m2 i syv etasjer i Strandgata 19 i Oslo sentrum. Lund+Slaatto Arkitekter vant den inviterte konkurransen, og vinnerforslaget er et prosjekt med høy arkitektonisk og opplevelsesmessig kvalitet. Det vil bli åpent for publikum både på gatenivå og i andre deler av bygget.

Pål Biørnstad fra Lund+Slaatto Arkitekter forteller: «Nybygget er med på å skape et helhetlig kvartal med samspill mellom bygninger fra hver sin tid. Fasadene er gitt en tegl-materialitet med en dempet rødlig tone. Dette knytter bygget til både de rødfargete pussflatene i Den norske Amerikalinjen og til de to historiske bygningene mot vest: Tollkammerbygningen og Tollboden. På den måten passer nytt og gammelt sammen og forsterker den særegne karakteren som kjennetegner dagens historiske bebyggelse rundt Palehaven og Christian Frederiks plass.»

Bærekraftig bygg og bruk

Bane NOR Eiendoms prosjektsjef Knut Yngve Larsen sitter i førersetet for prosjektet og forteller: «Bærekraft står i fokus når vi erstatter 400 parkeringsplasser med liv på gateplan og flere arbeidsplasser rett ved Oslo S. Vi gleder oss til et godt samarbeide med naboene så vi sammen kan vitalisere nedre del av Prinsens gate og få en god sammenheng mellom Kvadraturen og Bjørvika.

Transformasjonen bidrar til å løse viktige samfunnsoppgaver samtidig som Oslo endelig får en etterlengtet og sterk vitalisering av bygulvet ved inngangen til Kvadraturen.» Når Bane NOR Eiendom er ferdig skal Strandgata 19 huse butikker, kontorer og restaurant for å skape liv i området.

#banenor #lund og slatto arkitekter #oslo
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0