Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Regjeringen gir penger til 1650 nye studentboliger

22/03/2023, 08:52
Regjeringen gir penger til 1650 nye studentboliger
Illustrasjon: HWR
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

– Leieprisene har økt mye det siste året. Vi vet at husleie er den største enkeltutgiften for de fleste studenter. Å sørge for at det fins god tilgang på trygge og rimelige boliger for studenter er noe av det viktigste vi kan gjøre for studentøkonomien. Det kan også bidra til å dempe presset på det private leiemarkedet. I år øker vi innsatsen særlig i Oslo, men også studentboligprosjekter i sør, vest og nord får store tilskudd, sier forskings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe i en pressemelding.

Satser på bygging av studentboliger i Oslo og Agder

I år er det Oslo og Agder som har fått penger til de største prosjektene. Det prosjektet som får flest tilsagn om tilskudd ligger i Oslo, der får Studentsamskipnaden i Oslo 175,6 millioner kroner til 446 nye hybelenheter i Nydalen. Studentsamskipnaden i Agder i Kristiansand får 154,3 millioner kroner til 392 nye studenthybler på Lund Torv.

– I Oslo er økningen i leieprisene historisk høy. Derfor har vi denne gangen satt av penger til å skalere opp tilbudet på studentboliger i hovedstaden kraftig, med 546 nye hybler, sier Borten Moe.

Øker byggetempoet

17 byggeprosjekt, fordelte på åtte studentsamskipnader og en boligstiftelse får penger. Samskipnadene søkte om tilskudd til 2 639 hybler. Regjeringa har valgt å prioritere nye byggeprosjekt som kan startes opp i løpet av kort tid.

– Vi vil få opp tempoet på byggingen av studentboliger og på sikt er målet 3000 nye hybler i året. I fjor økte vi rammen for hvor mye hver hybelenhet kan koste, og det har hatt effekt. Jeg synes studentsamskipnadene har vært gode til å planlegge nye prosjekt de kan sette i gang raskt. Det betyr at det ikke er lenge til de første spadene kan stikkes i jorda, sier Borten Moe.

#studenthybler #studentsamskipnad
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0