Byggeindustrien
2 minutter lesetid

Nå blir det ny idrettshall på Bryne

25/10/2022, 13:10
Nå blir det ny idrettshall på Bryne
Ny storhall skal bygges på Bryne. Foto: Skanska
Hilde Wexels Riser Hilde Wexels Riser
Like 0

Time er en kommune i vekst og storhallen vil øke hallkapasiteten på Bryne betydelig. Hallen vil få to hallflater etter hverandre, og blir dermed rundt 90 meter lang. Den frie takhøyden vil bli ni meter, noe som gjør at hallen er godkjent for toppseriespill i flere idretter. Hver hallflate vil kunne deles opp i tre mindre deler, slik at det kan være seks grupper som trener samtidig. Det blir byggestart i november og bygget vil stå ferdig omtrent ett år senere. Prosjektet gjennomføres som en totalentreprise.

Funnet gode løsninger i fellesskap

For å få realisert prosjektet, måtte det gjøres en ny politisk behandling for å øke investeringsbudsjettet til kommunen. I slutten av juni vedtok et samlet kommunestyre at den nye storhallen skulle bygges. Skanskas tilbud ble vurdert som det beste og selskapet ble deretter invitert inn i en samspillsfase med representanter fra Time kommune.

De siste månedene har Skanska og kommunen sittet i samspill hvor de har detaljplanlagt bygget, og snudd alle steiner for å finne gode løsninger og sikre at de rette valgene tas. Prosjektet har høye klima- og miljøambisjoner, og storhallen skal miljøsertifiseres etter BREEAM NOR-standarden til klasse Very Good. 

– Dette prosjektet passer godt inn i porteføljen vår og det er flott at vi får være med på å realisere et prosjekt som betyr så mye for innbyggerne i kommunen. Vi setter også pris på at Time kommune deler vårt engasjement for klima og miljø, og at dette gjenspeiles i prosjektet, sier Tor Arne Midtskogen, konserndirektør for byggvirksomheten til Skanska.

Stor betydning for Jæren

Idrettshallen dimensjoneres for at det skal kunne spilles håndballkamper på førstedivisjonsnivå, noe som er svært etterspurt i området. Det vil bli tribune langs den ene langsiden med plass til 600 tilskuere. I tillegg er det planlagt fremtidig teleskoptribuner på hallflaten for rundt 900 personer, slik det totalt kan bli 1500 tilskuere på en kamp eller oppvisning.

Kommunaldirektør Trygve Apeland i Time kommune er svært fornøyd med at byggearbeidet snart starter opp.

– Det er utrolig kjekt å komme i gang. Bryne storhall vil bety spesielt mye for barn og unge, men blir også viktig for folkehelsen. I tillegg blir hallen betydningsfull for byutviklingen på Bryne, sier Apeland.

Fylkeskommunen blir leietaker i storhallen, slik at elevene ved Bryne videregående skole får et fullverdig kroppsøving- og idrettstilbud. Når den nye hallen står ferdig ved årsskiftet 2023-2024, vil det gi tilbudet til de 1700 elevene et stort løft.  

#bryne #idrettshall #skanska #time kommune
Like
0
Dislike
0
Love
0
Angry
0